Nemocnica má nový CT-prístroj za vyše 14 miliónov korún

03.01.2008 Snina

Snina 3. januára (TASR) - Obyvatelia sninského regiónu dostali v závere roka vianočný a novoročný darček v podobe nového CT-prístroja za vyše 14 miliónov korún.
Nový prístroj, ktorý bude slúžiť viac ako 40.000 obyvateľom aj zo Sobraneckého a Medzilaboreckého okresu, uhradila samospráva. \"Dohodli sme sa, že vynaložené financie za prístroj a ďalší zhruba milión korún za prípravu pracoviska s tým spojeného budeme mestu splácať, \" uviedol dnes pre TASR riaditeľ nemocnice Vincent Lukáč. Dodal, že nový prístroj uľahčí lekárom diagnostikovanie a pacientom cesty za vyšetrením do vzdialených miest. Na nový prístroj prispeli v rámci zbierky aj niektoré obce zo sninského regiónu.
Nemocnica je stopercentnou obchodnou spoločnosťou mesta. Peniaze, ktoré idú do mestského rozpočtu za nájom, zvýšili tamojší poslanci zo 7 na 11 miliónov korún. Samospráva ich vloží do investičných akcií dotýkajúcich sa zveľadenia nemocnice a jej prístrojového vybavenia. Podľa Lukáča zdravotnícke zariadenie potrebuje nový gastroskop, laparoskopické prístroje a pod. Za nevyhnutnú označil aj rekonštrukciu administratívnej budovy, ktorá bude v budúcnosti slúžiť pacientom, a nevyhovujúceho parkoviska pred nemocnicou.
V uplynulom roku získala nemocnica od samosprávy nový mamograf. Sninská nemocnica prešla počas transformácie od roku 2003 do roku 2005 ťažkým obdobím. V roku 2004 sa svojou štruktúrou aj personálne stabilizovala.
Nemalý podiel na stúpajúcej úrovni starostlivosti o pacientov má nielen sninská samospráva, ale aj obce z regiónu, samospráva zo Zemplínskych Hámrov zakúpila EKG-prístroj, ďalšie posteľnú bielizeň pre nemocnicu a pod.
Nemocnica disponuje novým informačným systémom, na ktorý sú napojené všetky pracoviská a monitorovacím kamerovým systémom.
 

Vyberte región